Partners

Colruyt Group wil als één van de grootste privéwerkgever in België zijn maatschappelijke rol opnemen inzake mobiliteit. Colruyt Group streeft naar een duurzame mobiliteit en onderzoekt daarom continu nieuwe manieren om oa het woonwerkverkeer te verduurzamen, zowel op ecologisch als sociaal vlak. Door gericht partnerschappen aan te gaan, kunnen we verder gaan in het vinden van lange termijn oplossingen.  Het proefproject met de kantoorbus is hier een perfecte invulling van. Als 25 mensen hun wagen thuis laten, verminderen we verkeersdrukte, de filestress en de co2-uitsoot. Bovendien zijn de 25 medewerkers die op de bus stappen, onmiddellijk op kantoor en kunnen dankzij de technologie die er aangebracht is, ook onmiddellijk en gedurende het volledige traject werken. Voor hen betekent dit dus tijdswinst en een positief effect op de werk-levensbalans. 

Iconwifi is een bedrijf dat reeds meer dan 15 jaar actief is in het ontwikkelen, installeren en onderhouden van telecommunicatie-oplossingen voor de transportsector. We zoeken in nauwe samenwerking met de klant naar innovatieve oplossingen waarmee het transportbedrijf het verschil kan maken. Onze vestigingen in verschillende europese landen zorgen voor een feilloos verloop in en rond Europa.

 

Hoe we omgaan met woon-werk verkeer en onze mobiliteit in het algemeen, is één van de grote uitdagingen van de toekomst.  Vandaar dat wij het belangrijk vinden om ondersteuning te geven aan initiatieven die op zoek zijn naar, of kunnen bijdragen tot oplossingen voor deze uitdaging.

 

Mandelcar toerisme nv uit Izegem is een bedrijf dat al meer dan 75 jaar actief is in het personenvervoer. Uitdagingen gaan we nooit uit de weg en we zijn steeds bereid nieuwe projecten mee te helpen vorm geven.

Door de tijd heen proberen we altijd innoverende en duurzame oplossingen uit te werken. Naast realisaties zoals de Show-car, de Lift-autocar en de Medicar is ons bedrijf trots te kunnen meewerken aan de ontwikkeling van de Kantoorbus.  Naast het meedenken aan de ontwikkeling van het concept staan wij ook in voor de dagelijkse exploitatie van dit voertuig en bekijken wij de talrijke mogelijkheden ervan voor de (nabije) toekomst.

We geloven in het project en alles ‘loopt op wieltjes’, letterlijk en figuurlijk.

Voor meer informatie over ons en onze diensten kunt u terecht op onze website:

http://www.mandelcar.be/.

De kernactiviteit van PraktijkCoach betreft het verlenen van ICT-ondersteunende diensten aan zorgverstrekkers. Binnen deze ICT-ondersteunende diensten is het aandeel van opleidingen zeer groot. We leren de zorgverstrekkers werken met de nieuwste functionaliteit in hun software die ze beroepsmatig nodig hebben. De meeste van deze klassikale opleidingen gaan door in speciaal ingerichte leslokalen waarbij er hands-on wordt geoefend. Met de huidige manier van werken bereiken we ongeveer 50% van onze doelgroep (huisartsen en apothekers) en dit is te weinig. Doch, uit onderzoek blijkt dat één van de argumenten om weg te blijven uit deze opleidingen te maken heeft met de verplaatsingen die het teweeg brengt. De verplaatsingskost, de verplaatsingstijd en het onvoorspelbare uur van aankomst is een veelvoorkomend argument om als zorgverstrekker weg te blijven. Tevens verplaatsen de huisartsen zich niet graag buiten hun lokaal werkgebied en zeker niet tijdens hun wachtdienst.

 

PraktijkCoach heeft deze problematiek ter harte genomen en is in het kantoorbus-project gestapt als 'secundaire gebruiker'. De kantoorbus is ingericht en uitgerust zoals een klassiek leslokaal maar dan in een mobiele versie zodoende wij de opleidingen tot dicht bij de zorgverstrekkers kunnen brengen. De voordelen zijn legio: we verhogen de opleidingsgraad van de zorgverstrekkers en er zijn géén of kortere verplaatsingen met de auto waardoor files, CO2uitstoot en fijn stof worden onderdrukt.

 

 We zijn als bedrijf zéér fier te kunnen meewerken aan dit innovatief project!

 

“PraktijkCoach: we bring the coach and the classroom to you”

www.praktijkcoach.be

www.carecoach.be

 

Proximus leverancier van telefonie-,  internet-, tv- en netwerkgebaseerde ICT- diensten wil de beste klantenervaring bieden aan residentiële, bedrijfs- en overheidsklanten.

Proximus was meteen gewonnen om deel te nemen aan het project met zijn meest ongeduldige netwerk. De Wifi in de bus werkt via het 4G-netwerk van Proximus: het 4G-signaal wordt via sim-kaarten in de modems omgezet naar een Wifi signaal zodat de werknemers kunnen ‘thuiswerken’.  Zo zorgt Proximus voor de extra netwerk-capaciteit in de bus.

Proximus sponsort het project gedurende 6 maanden.

Dit kadert in zijn strategie om innoverende toepassingen te stimuleren.

Meer info: www.proximus.com

De kernactiviteiten van VDL Bus & Coach bestaan uit de ontwikkeling, productie, verkoop en after sales service van een breed pakket bussen, touringcars en chassis modules, de om- of uitbouw van mini- en midibussen en de in- en verkoop van gebruikte bussen.

VDL Bus & Coach  is de enige constructeur van bussen en touringcars die het ganse gamma uitsluitend in de Benelux produceert. De motivatie om samen met BAAV en het VIM een project uit te werken, ter bevordering van de touringcarmarkt, was dan ook heel groot.

De 2-asser touringcar van 12,9 meter lang is voorzien van een krachtige DAF MX-11 271 motor met een vermogen van 271 kW (370 pk). Dankzij de ZF AS-Tronic versnellingsbak wordt het rijcomfort – een niet te onderschatten factor op deze kantoorbus - en het lage brandstofverbruik nog meer geoptimaliseerd, met een gunstig effect op het milieu tot gevolg.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar onze website http://www.vdlbuscoach.com