Nieuws

Download
Persbericht slotevent Kantoorbus
Leuven, 6 juni 2017

NIEUW ALTERNATIEF VOOR WOON-WERKVERKEER:
HET RIJDEND KANTOOR DAT REISTIJD OMZET IN WERKTIJD

Je pendeltijd omzetten in werktijd? Het kan voortaan met Office on Wheels, een dienstverlening die kantoor¬medewerkers de mogelijkheid geeft om hun woon-werktraject af te leggen in een als kantoor ingerichte bus. Initiatiefnemers BAAV en het expertisecentrum Smart Mobility van Antwerp Management School hebben het concept onderzocht, in de praktijk uitgetest en in een haalbaar businessmodel beschreven. Ondertussen is de uitrol van deze nieuwe service gestart en maken er al twee bedrijven gebruik van.

Het volledige persbericht kan u downloaden via onderstaande link.
Persbericht 6 juni 2017.docx
Microsoft Word document 999.4 KB


Colruyt personeel pendelt 2 jaar langer met "kantoorbus"

 

De Tijd - 24/3/2017

https://www.tijd.be/ondernemen/retail/Colruyt-personeel-pendelt-2-jaar-langer-met-kantoorbus/9876355

 

De supermarktketen Colruyt verlengt het proefproject waarbij werknemers in een speciaal uitgeruste bus naar het hoofdkantoor pendelen.

 

Sinds september 2016 konden medewerkers van de supermarktketen Colruyt elke werkdag met een speciaal uitgeruste 'kantoorbus" pendelen tussen Gentbrugge en het hoofdkantoor in Halle.

 

Tijdens de test haalde de bus een gemiddelde bezettingsgraad boven de 80 procent. Uit een bevraging bleek dat 96 procent van de deelnemers de bus wilde blijven gebruiken na de test. Volgens Colruyt bespaarden de werknemers 32,2 ton CO2 door samen naar het werk te reizen.

 

Colruyt zal het proefproject dan ook twee jaar verlengen, meldt het bedrijf vrijdag. 'De kantoorbus liet de afgelopen zes maanden een heel positieve invloed na op de medewerkers die eraan deelnamen', zegt Michiel Binnart, mobiliteitscoördinator bij Colruyt Group.

 

Hoge bezetting

De kantoorbus ziet er aan de buitenkant als een gewone bus uit, maar bevat binnenin alle voorzieningen van een normale werkplek. Zo zijn er 28 werkplaatsen, draadloos internet, een koffiemachine, een vestiaire, een printer en een toilet. De tijd in de bus kunnen werknemers, die vooraf een zetel moeten reserveren, aanrekenen als officiële werktijd.

 20 september 2016

"Werknemers Colruyt starten werkdag op 'kantoorbus'".

Bekijk hier het filmpje van De Redactie (VRT)

 

"Verloren reistijd wordt werktijd in Office on Wheels"

Bekijk hier het filmpje van Focus WTV


Download
Persbericht - Kantoorbus wordt nieuwe werkplek
Halle, 20 september 2016

KANTOORBUS WORDT NIEUWE WERKPLEK:
EERSTE VLAAMSE 'OFFICE ON WHEELS' GAAT TESTFASE IN

Vanaf september pendelen een 100-tal werknemers van en naar hun vaste werkplek met een gloednieuwe autocar, uitgerust als een echt kantoor op wielen. Gedurende 6 maanden zetten zij zo hun reistijd om in werktijd. Bedoeling van het project is om te achterhalen of dit nieuwe transportmiddel een duurzaam alternatief kan bieden voor woon-werkverkeer. Tegelijk wordt er bekeken hoe dit concept kan leiden tot nieuwe businessmodellen voor de autocarindustrie.

Het volledige persbericht kan u downloaden via onderstaande link.
persbericht Kantoorbus.docx
Microsoft Word document 43.4 KB

Wenst u de whitepaper van Office On Wheels te downloaden?

Dat kan hier: https://offer.antwerpmanagementschool.be/nl/download-whitepaper-office-on-wheels